nieuws
  

chirurgische ingrepen

injectables

huidtherapie

vitaminbar

couperose en rosacea

Couperose is deels een erfelijke aandoening. Voornamelijk mensen met een lichter huidtype hebben vaak last van verkleuringen. Couperose kan ook ontstaan als gevolg van acne rosacea; bij deze huidaandoening ontstaan kleine ontstekingen, waarbij naast roodheid ook puistjes kunnen ontstaan. In beide gevallen is couperose effectief te behandelen.

Couperose en rosacea verdwijnt niet vanzelf, maar kan wel erger worden. Een Ipl of ND:Yag 1064 nm laserbehandeling kan hierbij helpen. De vaatjes worden door de laser verhit waardoor ze kapot gaan. Vervolgens ruimt het lichaam de beschadigde vaten zelf op.

Tijdens de behandeling kunt u een branderig gevoel ervaren. Na de behandeling is dit vrijwel meteen verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. Meestal zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende om couperose en rosacea te verminderen. Couperose en rosacea zijn helaas aandoeningen die terug kunnen komen. Het advies is een jaarlijks onderhoud van 1 à 2 behandelingen. De couperose behandeling met laser is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. De geavanceerde techniek voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen.

BEENVAATJES
Ontsierende vaatjes op de benen zijn een probleem dat op alle leeftijden kan opspelen. In de meeste gevallen ontstaan ze vanaf ongeveer 25-jarige leeftijd. Factoren die van invloed kunnen zijn op het ontwikkelen van beenvaatjes zijn onder andere zwangerschap, een staand beroep, leeftijd en erfelijke aanleg. De oppervlakkige beenvaatjes (blauw, rode of paarse vaatjes) hebben verslapte vaatwandjes hierdoor blijft het bloed in deze adertjes stil staan. Deze vaatjes hebben geen functie meer, andere bloedvaatjes hebben hun rol overgenomen. De ontsierende vaatjes kunnen dus zonder gevolgen behandeld worden.

De Long Pulsed ND: Yag 1064 nm laser wordt hiervoor gebruikt. Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de ‘oxyhemoglobine’ (dit geeft bloed z’n rode kleur) van het bloed op. Dit verwarmt de bloedvaatjes, waardoor de vaatwand samentrekt. Het lichaam ruimt de overblijfselen vervolgens op. Dit proces voelt tijdens de behandeling warm en eventueel branderig aan.

Na de behandeling zal de huid rood zijn. Ook kan er eventueel een lichte zwelling ontstaan. Dit zal 1 tot 2 dagen aanhouden. De bloedvaten kunnen er na de behandeling feller van kleur uitzien. Dit kan enkele weken nodig hebben om weg te trekken. Er zijn ongeveer 4 behandelingen nodig met een tussenpoos van ongeveer 6 weken. De duur van de behandeling is 30 minuten.

ONTHAREN
Tijdens het ontharen dringt het licht van de laser door de huid heen en wordt het geabsorbeerd door de melanine in de haarschacht. Deze absorptie verhoogt de temperatuur van het haarzakje en vernietigt op een thermische manier de cellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei. De kenmerken van het licht (golflengte, pulsduur en voeding) zijn zodanig afgestemd zodat zij geen schade aanbrengen aan de rest van omliggende huid. De huid kan rood worden en er kan eventueel een zwelling rondom het haarzakje heen optreden. Dit kan enkele uren tot in sommige gevallen 1 tot 2 dagen aanhouden. Er zijn ongeveer 7 tot 10 behandelingen nodig met een tussenpoos van 4 tot 8 weken.

TATOEAGE VERWIJDEREN
De ND: Yag Q-switched 1064 nm/ 532nm laser geeft kortdurende pulsen van hoge energie af die geabsorbeerd worden door het donkere pigment van de tatoeage. De inkapselde inktdeeltjes worden hierdoor opengebroken. De inktdeeltjes worden in de weken na de behandeling door het lichaam vanzelf opgeruimd. Na meerdere behandelingen zal de tatoeage steeds verder vervagen.
Het aantal behandelingen hangt af van onder andere de diepte, de kleur en de leeftijd van de tatoeage. Deze behandeling is het meest effectief voor de kleuren zwart, donkergroen en donkerblauw. Er zijn gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig iedere 8 weken.

STRIAE
Striae kunnen ontstaan wanneer de huid in een korte periode te snel moet groeien. Dit gebeurt tijdens de pubertijd, snelle gewichtstoename of bij een zwangerschap. Doordat er rek op de huid ontstaat wordt het onderhuidse bindweefsellaag uit elkaar getrokken. Er ontstaan scheurtjes in de diepe bindweefsellaag, in het begin is de kleur van de striemen paars of rood. Na een periode verdwijnt dit en blijven er witte striemen over. Het is een lastig huidprobleem om te behandelen omdat het probleem diep in de huid gelegen is. Middels fractionele laser kan deze laag worden bereikt en de striae verminderen. Helaas gaat het niet volledig weg. Er zijn meerdere behandelingen nodig. Om goed inzicht te krijgen wat er mogelijk is kunt u een afspraak maken en wordt er tijdens een consult gekeken hoeveel behandelingen nodig zijn, wat de kosten zijn en het te verwachten resultaat.

GROVE PORIËN
Er zijn verschillende oorzaken waardoor er grove poriën kunnen ontstaan. Door een verhoogde talgproductie of gebruik van veel make up kunnen poriën verstopt raken. De openingen van de poriën verwijden en worden zichtbaarder. Ook door zonschade en ouderdom kan de huid verslapen zo ook de poriën. Vaak is dit te zien rond de neus en de T-zone. Door de huidstructuur te verstevigen en gladder te maken is het van belang om collageen en elastine aan te maken. De fractionele laser zorgt ervoor dat de diepere huidlagen worden gestimuleerd. Er worden minuscule gaatjes in de huid geschoten met de infrarood laser. De gaatjes zullen na de behandeling genezen en er zullen nieuwe gezonde cellen worden aangemaakt. De structuur van de huid wordt gladder en de grove poriën zullen fijner en minder zichtbaar worden. Na de behandeling is de huid rood en na 2 dagen schilferen de dode huidcellen eraf. Na 5 dagen is de huid weer normaal. Doordat de huid intensief wordt behandeld moet het 4 weken goed beschermd worden tegen de zon. Er zijn ongeveer 4 behandelingen nodig iedere 4 tot 6 weken.

FIBROOMPJES EN ANDERE VERHEVENHEDEN VAN DE HUID
De laser verhit de verhevenheid van de huid en verwijderd zo het plekje. Na de behandeling is de huid opgezet en rood. Er ontstaat een korstje op het plekje dat behandeld is. De huid hersteld na ongeveer 2 weken. Het plekje is 2 weken dan ook gevoelig voor de zon. Het is belangrijk om dit te beschermen voor een optimaal herstel.

ACNE LITTEKENS
De ontstekingsreacties van acne kunnen schade geven aan de huid. Er kunnen rode en donkere vlekjes ontstaan maar ook littekenweefsel.

De rode vlekjes en pigmentvlekken kunnen worden behandeld door IPL of lasertherapie.

Bij blijvende littekens waarbij de huidstructuur oneven is kan de fractionele laserbehandeling worden toegepast om huidcellen te herstructureren. De fractionele laser zorgt ervoor dat de diepere huidlagen worden gestimuleerd. Er worden minuscule gaatjes in de huid geschoten met infrarood laser. De gaatjes zullen na de behandeling genezen en er zullen nieuwe gezonde cellen worden aangemaakt. De structuur van de huid wordt gladder en de grove poriën zullen fijner en minder zichtbaar worden. Na de behandeling is de huid rood en na 2 dagen schilferen de dode huidcellen eraf. Na 5 dagen is de huid weer normaal. Doordat de huid intensief wordt behandeld moet het 4 weken goed beschermd worden tegen de zon. De huid wordt gezonder, gladder en strakker.