nieuws
  

chirurgische ingrepen

injectables

huidtherapie

vitaminbar

botuline toxine

Botuline toxine ( Botox ®, Dysport ®, Azzalure ®, Bocouture ® ) is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de clostridium botulinum bacterie. Het eiwit wordt gescheiden van de bacterie en gezuiverd. Het wordt al sinds 1989 gebruikt als spierontspannend middel voornamelijk in de neurologie bijvoorbeeld bij spierspasmen of verkrampingen. In de cosmetische geneeskunde wordt Botuline toxine veel toegepast ter bestrijding van rimpels veroorzaakt door spierbewegingen. Dynamische rimpels ontstaan door overactiviteit van bepaalde spiergroepen, denk bijvoorbeeld aan de fronsrimpel en de kraaienpootjes.

Botuline toxine werkt ongeveer drie tot zes maanden. Om het effect in stand te houden kan de behandeling herhaald worden.

Na een behandeling met botuline toxine duurt het een aantal dagen, meestal drie of vier, voordat het effect zichtbaar wordt. Dit komt doordat botuline toxine een inwerktijd heeft. De verbetering van de dynamische rimpels zal toenemen naarmate de huid langer ontspannen is. Het cosmetische effect is minimaal vier maanden zichtbaar, en kan zelfs veel langer aanhouden. Gemiddeld zijn er twee tot drie onderhoudsbehandelingen per jaar nodig om het effect constant te houden.

Botuline toxine wordt ook gebruikt bij overmatig transpireren, meestal van de oksels, migraine, spanningshoofdpijn en tandenknarsen.

Ook hiervoor kunt u bij CLAUSHOLTZ aesthetics terecht. Doorgaans worden deze behandelingen niet vergoed door de zorgverzekeraar.