nieuws
  

chirurgische ingrepen

injectables

huidtherapie

vitaminbar

platelet rich plasma (PRP) skinboosters

PRP staat voor “platelet rich plasma”; plasma met een verhoogde concentratie bloedplaatjes. Bloedplaatjes bevatten groeifactoren en deze kunnen gebruikt worden om de huid te verbeteren. Groeifactoren spelen een belangrijke rol bij huidherstellende processen in het lichaam.

Door de huid te injecteren met groeifactoren uit het eigen bloed zal deze steviger en vitaler worden.

Groeifactoren geven een sterk signaal af aan onze eigen huidherstellende stoffen die normaal gesproken vrijkomen als er huidherstel nodig is, bijvoorbeeld bij een verwonding. Zo ontstaat in de huid een nieuw netwerk van bloedvaatjes, collageen en elastine. Het grote voordeel van huidverbetering met PRP is dat het de enige behandeling is waarbij er gebruik wordt gemaakt van 100% lichaamseigen materiaal. Bij een behandeling met PRP wordt een buisje bloed afgenomen. Dit bloed wordt vervolgens vijf minuten gecentrifugeerd en daarna met micronaaldjes terug geïnjecteerd in de huid.

PRP kan in principe overal worden toegepast en is vooral geschikt om moeilijke gebieden zoals de dunne huid onder de oogleden en de hals mee te behandelen. Een PRP behandeling is volkomen veilig.