nieuws
  

chirurgische ingrepen

injectables

huidtherapie

vitaminbar

sculptra® (polymelkzuur)

Naar mate we ouder worden krijgen we niet alleen rimpeltjes door vermindering van collageen en elastine in de huid, maar ook volumeverlies. Een groot deel van het vet in ons gezicht neemt af waardoor we er vermoeider en ouder uit kunnen gaan zien.

Volumeverlies van het gezicht wordt het best tegen gegaan door injecties met Sculptra. Sculptra bestaat uit polymelkzuur. Dit is een biologisch afbreekbare stof die ook door het lichaam zelf geproduceerd wordt. Polymelkzuur stimuleert als enige filler de aanmaak van lichaamseigen collageen. De huid wordt stevig, voller en elastischer. Door dit natuurlijke volumeherstel ontstaat een jeugdig en natuurlijk ogend volume. Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur. Dit maakt het tot een zeer veilig middel om volume mee te creëren.

In tegenstelling tot andere fillers duurt het iets langer voordat je het resultaat van Sculptra ziet. Het volume bestaat uit door de huid zelf aangemaakt collageen. Dit collageen geeft vulling en stevigheid aan de huid. Na de behandeling wordt het polymelkzuur langzaam door het lichaam opgenomen en stimuleert het plaatselijk collageen aanmaak, waardoor het volume geleidelijk aan toeneemt. Ook de dikte en stevigheid van de huid nemen toe. Dit is een geleidelijk proces. Het uiteindelijke resultaat kan pas na een aantal weken zichtbaar zijn waarna de behandeling meestal nog een aantal keer nodig is. Het voordeel van deze geleidelijke volumetoename en huidverbetering is het natuurlijke effect. Hierdoor zal het gezicht geleidelijk aan zijn oorspronkelijke volume terugkrijgen, en er nooit onnatuurlijk of te vol uitzien.

In de opbouwfase zijn meestal twee tot vier behandelingen nodig. Tussen elke behandeling ligt een periode van ongeveer zes tot twaalf weken.

Nadat het gewenste volume is verkregen zal het effect hiervan ongeveer 2 tot 4 jaar aanhouden.

Eens per jaar of zelfs 2 jaar is een onderhoudsbehandeling voldoende om het volume en de huidversteviging in stand te houden.