Hyaluronzuur, Sculptra & Radiesse

Als het gaat om huidverjonging en het verminderen van de tekenen van veroudering, zijn er verschillende soorten fillers beschikbaar, waaronder Hyaluronzuur, Sculptra en Radiesse. Hoewel het allemaal filler behandelingen zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze drie opties. Wij leggen het verder uit in dit artikel.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigenstof en is dus van nature in onze huid aanwezig. Hyalurzonzuur heeft de unieke eigenschap om water aan te trekken en vast te houden, waardoor het de huid hydrateert en volume geeft. Helaas neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in je lichaam af naarmate je ouder wordt. Op je 40e is deze met maar liefst vijftig procent vermindert. Met een hyaluronzuur filler kunnen we het afgebroken hyaluronzuur weer aanvullen, waardoor rimpels en fijne lijntjes verminderen en de huid weer gehydrateerd en stevig wordt. Daarnaast gebruiken we het ook om contouren van het gezicht te verbeteren. Het effect van hyaluronzuur is direct zichtbaar en kan enkele maanden tot een jaar aanhouden. Bij ClausHoltz werken wij enkel met hoogwaardige hyaluronzuur fillers van o.a. de merken Aliaxin (IBSA) en Stylage.

Sculptra

Een andere soort filler waarmee wij werken is Sculptra, ook wel bekend als poly-L-melkzuur. In tegenstelling tot een  hyaluronzuur filler, geeft Sculptra niet direct resultaat, maar stimuleert het geleidelijk de productie van collageen in de huid. Collageen is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt ook de productie van collageen af, waardoor de huid zijn jeugdige uitstraling verliest. Sculptra stimuleert het bindweefsel in de diepere huidlagen om nieuw collageen aan te maken. Het resultaat is een geleidelijke verbetering van de huidstructuur en vermindering van rimpels en lijntjes. Sculptra is een opbouwende behandeling die geleidelijk aan resultaten levert na meerdere sessies. Het stimuleert het natuurlijke herstelproces van de huid, waardoor de resultaten er zeer natuurlijk uitzien. Het effect van Sculptra kan tot wel twee jaar aanhouden.

Radiesse

Last but not least: Radiesse. Deze filler bestaat uit een mix van hyalurzonzuur +  calciumhydroxyapatiet (hetzelfde mineraal waaruit het tandglazuur bestaat), een natuurlijk voorkomende stof die veilig en effectief de natuurlijke collageenproductie stimuleert. Radiesse wordt meestal toegepast voor diepere rimpels en volumeherstel op grotere oppervlakten, zoals de wangen. Radiesse geeft direct effect en stimuleert (dankzij de toevoeging van calciumhydroxyapatiet), ook de natuurlijke collageenproductie in de huid. Resultaten met Radiesse kunnen tot anderhalf jaar aanhouden.

Welke soort filler past bij jou?

De keuze tussen Sculptra, Radiesse en Hyaluronzuur of een combinatie hangt af van verschillende factoren, zoals de specifieke behoeften van de klant en het gewenste resultaat. Onze ervaren artsen zullen altijd een zo natuurlijk mogelijk resultaat voorop stellen en de beste filler toepassen voor jou.

 

afspraak maken

X